TFP shoot

Fremgangsmetode v. TFP shoot.

TFP shoot er en betegnelse for “time for photos” det vil sige at ingen af parterne modtager nogen form for økonomiske fordele før, under eller efter shootet.
Modellen er efter endt shoot berettiget til de færdigt behandlede fotos med fotografens logo jf. den underskrevne kontrakt. Der kan i særlige tilfælde være undtagelser, i forhold til påsætning af logo/vandmærke på de færdigt redigerede billeder, dette vil fremgå af kontrakten under “andet”.
Der vil blive opkrævet et mindre gebyr for fjernelse af påsat logo ved fremvisning af billeder på sociale medier eller i offentligt forum og der er derfor ikke længere tale om TFP.

Jeg, Jesper Blomberg, påtager mig retten til at gemme fravalgte billeder i op til 6 mdr. efter endt shoot, i forbindelse med læring og kvalitet.

Alle færdige billeder vil blive gemt på Google Drev, ekstern harddisk, de sociale medier og fotografens hjemmeside.

Google drev: Max 2 år.
Ekstern harddisk: Dette er en backup og der er derfor ikke et tidsinterval.
Hjemmeside: Billederne vil være offentlige og vil kun kunne fjernes mod økonomisk betaling eller anden aftale herom.
De sociale medier: Billederne vil være offentlige og vil kun kunne fjernes mod økonomisk betaling eller anden aftale herom.

Forløbet før, under og efter et TFP shoot:

 1. Model eller Fotograf tager kontakt til den anden part, dette sker ofte igennem de sociale medier såsom Facebook og Instagram.
 2. Dato og tidspunkt for TFP shootet bliver aftalt og ligeledes aftales emner og påklædning.
 3. Model og fotograf mødes enten på lokationen eller fotografen henter modellen på dennes bopæl og kører derefter ud til den aftalte lokation.
 4. Shootet påbegyndes efter aftale med parterne imellem, skal der her skiftes påklædning undervejs vil modellen kunne gøre dette uden at fotografen kigger, dvs. at fotografen enten vender ryggen til eller går væk, alt efter modellens ønske.
 5. Efter endt shoot vil modellen blive fragtet til dennes bopæl i tilfælde af aftale herom.
 6. Fotografen uploader billederne fra det omtalte shoot til sin stationære pc, placeret på fotografens bopæl: Sallvej 6, 8881 Thorsø og vil herefter påbegynde redigering af de billeder der af fotografen vælges som brugbare.
 7. Efter endt redigering vil der blive påført logo/vandmærke på de redigerede billeder og disse bliver uploadet til fotografens private Google drev, herefter modtager modellen et link til den konkrete mappe så billederne kan godkendes. Modellen ville blive instrueret i hvordan visse billeder fravælges og som derfor ikke må offentliggøres.
  De fravalgte billeder må på ingen måde offentliggøres af hverken model eller fotograf.
 8. Modellen instrueres i hvordan billederne downloades til egen enhed (computer, telefon m.m.).
 9. Billederne bliver uploadet til fotografens hjemmeside, Instagram og Facebook hvor modellens navn bliver nævnt og modellens eventuelle profil bliver tagget.